تصویب ۱۶ قطعنامه سیاسی‌ و اقتصادی در مجمع‌ مجالس‌ آسیایی

نائب رئیس مجلس درباره اجلاس بین‌المجالس آسیایی در پاکستان گفت: در این اجلاس افزون بر تصویب ۱۶ قطعنامه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، بر ضرورت مبارزه با خشونت‌های‌ مذهبی و افراطی تأکید شد. صدای زرند: به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در بازگشت از سفر پاکستان در تشریح […]

SedayeZarand.IRنائب رئیس مجلس درباره اجلاس بین‌المجالس آسیایی در پاکستان گفت: در این اجلاس افزون بر تصویب ۱۶ قطعنامه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، بر ضرورت مبارزه با خشونت‌های‌ مذهبی و افراطی تأکید شد.

صدای زرند: به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در بازگشت از سفر پاکستان در تشریح دستاوردها و نتایج اجلاس بین‌المجالس آسیایی در جمع خبرنگاران، گفت: دوره ششم اجلاس مجمع مجالس آسیایی در کشور پاکستان برگزار شد. در این اجلاس ۳۰ هیئت پارلمانی از کشورهای عضو APA حضور داشتند. پیش از این اجلاس براساس اساسنامه، شورای اجرایی در تهران تشکیل جلسه داد و ۱۶ قطعنامه در کمیته‌های دائمی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تدوین شد که همه آن قطعنامه‌ها در اجلاس اسلام‌آباد به تصویب رسید.

وی قطعنامه پیشنهادی در حوزه مسائل اقتصادی و انرژی را بسیار مهم خواند و ادامه داد: اپک گازی که از حضور ایران، روسیه و قطر تشکیل شده یکی از موضوعات مطرح در مجمع مجالس آسیایی بود و پیشنهاد شد که رینگ گازی تمامی کشورهای عرضه‌کننده گاز در جهان تشکیل و امکان خرید گاز برای کشورهای مصرف کننده تسهیل شود.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد نشست وزرای نفت کشورهای APA را داد که به تصویب این مجمع رسید و در حوزه مسائل سیاسی از موضوعات مهمی که در این اجلاس بررسی شد، مسئله سوریه و فلسطین بود.

ابوترابی‌فرد اضافه کرد: در موضوع سوریه همه کشورهای عضو تأکید داشته که خشونت‌ها باید متوقف و مسائل سیاسی کشور از طریق گفت‌وگو حل شود؛ در بیانیه پایانی که هیئت ایرانی به آن توجه داشت تأکید شد مسئله سوریه نباید با راه حل نظامی حل شود این در حالی است که این بیانیه بدون مخالفت کشورهای ترکیه، عربستان و حاشیه خلیج فارس که در اجلاس حضور داشتند، تصویب شد.

وی افزود: در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز در این اجلاس مطالبی بیان شد و بر مبارزه با خشونت‌های مذهبی و حرکت های تکفیری تأکید شد و کشورهای عضو بر ضرورت پاسداری از تنوع فرهنگی اجماع داشتند.

نائب رئیس مجلس ادامه داد: این دوره مجمع عمومی مجالس آسیایی باید در کشور سوریه برگزار می شد که متأسفانه به دلیل مسائل داخلی سوریه این امکان میسر نبود و با تلاش سید نیر حسین بخاری رئیس مجلس سنای پاکستان و مشاهد حسین مسئول کمیته برگزاری، این اجلاس در کشور پاکستان برگزار شد.

ابوترابی‌فرد افزود: نژادحسینیان دبیرکل APA تلاش زیادی در جهت برگزاری این اجلاس در پاکستان داشت و امیدواریم در ۲ سالی که پاکستان ریاست این مجمع آسیایی را بر عهده دارد مجلس شورای اسلامی همکاری‌های خوبی در این زمینه داشته باشد.

وی ادامه داد: حیدرپور، نظری مهر، جلیلی، نجابت و امیری خامکانی نمایندگان مجلس ایران به عضویت مجمع مجالس آسیایی انتخاب شدند؛ همچنین در حاشیه این اجلاس دیدارهایی با رئیس مجلس سنای، ملی و نخست وزیر پاکستان انجام و با توجه به ارتقا جایگاه ایران بعد از حماسه ۲۴ خرداد بر ضرورت همکاری‌های دو جانبه پارلمانی و دولتی تأکید شد.

نائب رئیس مجلس با بیان اینکه تقبیح جاسوسی آمریکا یکی از محورهای و مسائل مورد تأیید کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی در قطعنامه این جلاس بود، گفت: کشورهای آسیایی، ایران را به عنوان پرچم‌دار مقابله با نظام سلطه به سرکردگی آمریکا می‌شناسند و در گفتگوهای دوجانبه بر مقابله با سلطه‌گران تأکید شد.

ابوترابی‌فرد با اعلام اینکه در اجلاس بین‌المجالس آسیایی بر ضرورت تصمیم‌گیری‌های سریع برای حل موضوعات و مشکلات این قاره تأکید شد، افزود: در این اجلاس مقرر شد که مجمع با تشکل آی‌کپ به‌عنوان یک گروه متشکل از احزاب سیاسی کشورهای مختلف همکاری بیشتری داشته باشد، که به طور حتم این موضوع می‌تواند در نقشه راه مسائل سیاسی نقش مهمی داشته باشد.

وی با اشاره به نقش غفوری فرد به عنوان عضو تشکل آی کپ برای همکاری این تشکل با مجمع بین‌المجالس آسیایی، افزود: امیدواریم این همکاری‌ و تلاش به اتخاذ تصمیم مناسبی در موضوعات آسیایی ختم شود، از طرف دیگر برگزاری نشست رؤسای گذشته، حال و آینده و شخصیت‌های عضو مجمع بین‌المجالس آسیا می‌تواند تأثیر مهمی در تقویت تصمیم‌های مجمع داشته باشد.

نائب رئیس مجلس، یادآور شد: امید است در ابتدای سال ۹۳ تروئیکای بین‌المجالس آسیایی متشکل از کشورهای سوریه، پاکستان و کامبوج در تهران تشکیل شود تا نقشه راه اجلاس آتی این مجمع که در کشور کامبوج برگزار خواهد شد، ترسیم شود.

انتهای پیام/