رئیس اداره دامپزشکی زرند:

مراقب تب کریمه کنگو باشید

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان زرند بیان داشت: دامداران و مصرف کنندگان محصولات دامی بایستی جهت پیشگیری از بیماری CCHF یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مراقبت های لازم را در دامداری و هنگام مصرف فراورده های خام دامی بعمل آورند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان زرند بیان داشت: دامداران و مصرف کنندگان محصولات دامی بایستی جهت پیشگیری از بیماری CCHF یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مراقبت های لازم را در دامداری و هنگام مصرف فراورده های خام دامی بعمل آورند.

به گزارش صدای زرند، “حسن لطفعلی پور” در گفتگو با خبرنگار صدای زرند، اظهار داشت: با توجه به تکثیر و افزایش زاد و ولد انگل های خارجی دام بویژه کنه ها در فصل تابستان گله داران و دامدارن صنعتی باید نسبت به انجام اقدامات بهداشتی نظیر سم پاشی جایگاه های نگهداری و بدن دام و همچنین خارج نمودن کود از جایگاه اقدام نمایند.

وی افزود: متاسفانه بدلیل نقل و انتقال دام های بدون هویت و خارج از سیستم قرنطینه دامپزشکی، احتمالاً عامل انتقال بیماری تب کریمه کنگو که گونه خاصی از کنه به نام هیالوما می باشد نیز وارد منطقه شده که باید مراقبت های بهداشتی لازم جهت مبارزه با این انگل بعمل آورده شود.

لطفعلی پور همچنین با اشاره به خطرات ناشی از ذبح دام خارج از سیستم نظارت بهداشتی دامپزشکی تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ گونه علائم بالینی ندارد و شناسایی آن در دام ها دشوار می باشد، لذا اگر دامداری اقدام به ذبح دام بیمار نماید احتمال بیمار شدن وی در اثر تماس با خون و سایر قسمت های لاشه وجود دارد.

وی ادامه داد: همچنین گوشت و سایر محصولات نیز تا ۲۴ ساعت می تواند بیماری را به مصرف کننده منتقل کند.

رئیس اداره دامپزشکی زرند تاکید کرد: بدلیل انجام نظارت بهداشتی در کشتارگاه توسط بازرس بهداشتی دامپزشکی و نگهداری لاشه در پیش سرد کشتارگاه، خطر انتقال بیماری از گوشت و لاشه دام وجود ندارد پس کلیه افرادی که قصد ذبح دام را دارند باید جهت مصون ماندن از بیماری با هماهنگی دامپزشکی و در کشتارگاه اقدام به ذبح نمایند.

وی از همه مصرف کنندگان خواست محصولات دامی خود را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی خریداری نموده و به مهر و برچسب محصول دقت نمایند.

انتهای پیام/